Ανοδική αντίδραση με κέρδη που οδήγησαν σε υψηλό άνω των τριών εβδομάδων έβγαλε σήμερα ο χρυσός, καθώς η απροσδόκητη μείωση του αμερικανικού ΑΕΠ σε συνδυασμό με το πιο ήπιο τόνο της Fed χτες φάνηκε να υπογραμμίζουν το χαρακτήρα ασφαλούς καταφυγίου του πολύτιμου μετάλλου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.750,3 δολάρια η ουγγιά, ενισχυμένο κατά 31,2 δολάρια ή 1,8%.

Ακόμα καλύτερα κινήθηκε το ασήμι,  που πραγματοποίησε ισχυρό ράλι 6,8% που έφερε την τιμή του στα 19,88 δολάρια.

Η αμερικανική οικονομία έδειξε σήμερα τις τάσεις επιβράδυνσης που φοβόταν η αγορά, με το ΑΕΠ της χώρας να μειώνεται κατά 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθεί ελαφρώς κατά 0,5%.

Παράλληλα, οι traders αναμένουν πλέον ότι η Fed θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα πιο ήπιες κινήσεις στην αύξηση των επιτοκίων της, κάτι που ενεργοποίησε αγοραστές στο χρυσό, όπως επισημαίνει ο Phillip Streible της Blue Line Future.

Υπενθυμίζεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια λειτουργούν ανταγωνιστικά για το χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.

Σύμφωνα με τον Michael Matousek της U.S. Global Investors, ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να τελειώσει με τη νέα αύξηση της Fed και δεδομένης της πτωτικής τάσης στο χρυσού, η τιμή του βρίσκεται πλέον σε ένα ελκυστικό επίπεδο που συνιστά ευκαιρία για επενδυτές που θέλουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,2% κινούμενη στα 878,8 δολάρια, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε το 4% στα 2.088 δολάρια, και ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 3,478 δολ. η λίβρα.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2022 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Αποστέλλεται

Log in with your credentials

Forgot your details?