Περιγραφή

Το 1925 οι Αργυροχρυσοχόοι της Λέσβου φτιάχνουν τον Σύλλογο Αργυσοχρυσοχόων – Ωρολογοποιών Λέσβου ΣΑΩΛ για την συναδελφική υποστήριξη των μελών τους.

Στο πέρασμα του χρόνου παρά τις προκλήσεις και τις αντιξοότητες της κάθε εποχής ο Σύλλογος διατηρείται μέχρι σήμερα. Σ’ αυτό το πέρασμα του χρόνου ο Σύλλογος στοχεύει να προωθεί τον πολιτισμό του νησιού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η έκθεση του Λεσβιακού κοσμήματος και τον θησαυρό της Κρατήγου που στολίζει το Βυζαντινό μουσείο της Αθήνας με την συμβολή της λαογράφου Μαρίας Αναγνωστοπούλου. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το ΕΛΚΑ πραγματοποιεί σεμινάρια και ενημερώσεις για τα μέλη του.

Μια ακόμη ετήσια δράση αποτελεί και η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας,  η οποία λειτουργεί και ως αφορμή για την σύνδεση του Συλλόγου με τον κοινωνικό ιστό. Αποτελεί μια ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό και όχι μόνο για τα μέλη και πραγματοποιούνται κληρώσεις και λαχειοφόροι για τους πελάτες όλων κοσμηματοπωλείων του νησιού. Με γνώμονα την κοινωνική διάδραση ο Σύλλογος μεριμνεί να είναι πάντα κοντά στην κοινωνία και να παρεμβαίνει με δράσεις στους συμπολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τα τελευταία χρόνια μοιράζουμε δωρεάν λαχνούς στους πελάτες των καταστημάτων μας και κληρώνουμε δωροεπιταγές που μπορούν να εξαργυρωθούν στα καταστήματα των μελών μας.

Παρά την υφισταμένη κοινωνική και οικονομική κρίση φροντίζουμε στις μεγάλες αφίξεις τουριστών να μοιράζουμε χάρτες του νησιού τονίζοντας τα καταστήματα των μελών μας.

Κοντεύοντας τα 100 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας προσπαθούμε να παραμένουμε ενεργοί και δραστήριοι στις τωρινές προκλήσεις και πάντα με άξονα τον σεβασμό και τον ηθικό ανταγωνισμό ανάμεσα στα μέλη μας.

Ερμού 160, 81100, Μυτιλήνη

Διοίκηση

Πρόεδρος

Εγγλέζος Αντώνης

Μέλη

Αντιπρόεδρος: Φώτης Γεωμηλάς

Γενικός Γραμματέας: Γρηγόρης Βέτσικας

Ταμίας: Νίκη Τσορβαδέλλη

Υπεύθυνος Δ. Λέσβου: Γεώργιος Πολίτης

Μέλος: Μαριάνθη Βέτσικα

Μέλος: Θεόφιλος Μαντζώρος

Χάρτης

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση
-

Τηλέφωνο
2251022939

Fax
-

Website
-

Social Media
-

Επιχειρήσεις - Μέλη

No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?