Περιγραφή

Το Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1934 από τους Βασίλειο Ποτηριάδη, Αντώνη Αλεξιάδη και Ανέστη Λαμτζίδη με βασικό σκοπό τη διαφύλαξη των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των μελών του, καθώς και τη συνεχή κατάρτισή τους, μέσω σεμιναρίων εξειδικευμένης τεχνογνωσίας.

Η λειτουργία του Σωματείου με τη σημερινή του μορφή δεν υπήρξε συνεχής και απρόσκοπτη: διακόπηκε με την επιβολή της Γερμανικής κατοχής, επαναλειτούργησε το 1952, απαγορεύτηκε κατά την περίοδο της δικτατορίας, επανασυστάθηκε το 1973, ενώ μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το 1974, η λειτουργία του συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 το Σωματείο Ωρολογοποιών Θεσσαλονίκης αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα η οποία αφορά την οργάνωση σεμιναρίων σχετικά με τη νέα, τότε, τεχνολογία ωρολογίων τύπου quartz, την οργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων (δεξιώσεις, χοροεσπερίδες), αλλά και την αγορά ακινήτου, το 1984, μετά από προσπάθειες του τότε προέδρου Ελευθερίου Χαλίσκου και αείμνηστου αντιπροέδρου Γεωργίου Ράλλη, στην οδό Φραγκίνη 5, όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Από το 2005 διοργανώνει συνεχώς σεμινάρια που αφορούν την τεχνική κατάρτιση πάνω σε μηχανισμούς υψηλής ωρολογοποιίας σε συνεργασία με τη Σχολή Ωρολογοποιίας ΟΑΕΔ Αθηνών καθώς και με την ΕΤΑ Ελβετίας. Επίσης, σε τακτά χρονικά διαστήματα οργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις με σκοπό τη διαρκή επικοινωνία, ενημέρωση και σύσφιξη των σχέσεων των μελών του.

Διοίκηση

Πρόεδρος

Τρύφων Αντώνιος

Μέλη

Αντιπρόεδρος: Λαζάρου Ευστράτιος

Γενικός Γραμματέας: Μιχαηλίδης Αντώνης

Ταμίας: Παπαχρυσάφης Χρυσάφης

Μέλος: Χατζηανέστης Ανέστης

Χάρτης

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση
Φραγκίνης 5, 54624 Θεσ/κη

Τηλέφωνο
2310239376

Fax
-

Social Media
-

Επιχειρήσεις - Μέλη

No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?