Στο “κόκκινο” για 4η διαδοχική συνεδρίαση κινήθηκε ο χρυσός την Πέμπτη, διευρύνοντας τις απώλειές του άνω του 2% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

“Το ισχυρό δολάριο και οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων συνεχίζουν να επιβαρύνουν το πολύτιμο μέταλλο, με τον χρυσό να μην μπορεί να επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη αποστροφή των επενδυτών για τοποθετήσεις που ενέχουν ρίσκο”, τόνισε σε σημείωμά του ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της City Index και του FOREX.com.

Η πτώση των τιμών του χρυσού και του ασημιού αυτή την εβδομάδα ήταν μια καθυστερημένη αντίδραση στην εντεινόμενη επιφυλακτικότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και άλλων κεντρικών τραπεζών, σχολίασε στη MarketWatch ο αναλυτής Bart Melek.

Η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων έχει μειώσει τη ζήτηση για χρυσό, αφού έχουν καταστήσει τα ομόλογα μια πιο ελκυστική επένδυση συγκριτικά με το πολύτιμο μέταλλο.

Ο Πάουελ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει “καμία εγγύηση” ότι η Fed θα μπορούσε να οδηγήσει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% χωρίς να αποδυναμωθεί η εύρωστη αμερικανική αγορά εργασίας.

Ο Melek εκτίμησε ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά προσδιορίζοντας το επόμενο τεχνικό επίπεδο στήριξης για τον χρυσό στα 1.795 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο Naeem Aslam, αναλυτής της AvaTrade, δήλωσε ότι αναμένει πως ο χρυσός θα παραμείνει ευμετάβλητος, καθώς οι traders σταθμίζουν τους κινδύνους σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο περιβάλλον και θα πρέπει να κινηθούν έτσι ώστε να μην καταβαραθρωθεί η τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε την Πέμπτη κατά 10,20 δολάρια ή 0,6%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.807,30 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο.

Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το ασήμι διολίσθησε κατά 57,3 σεντς ή 2,8% στα 20,165 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 24,90 δολάρια ή 2,7% στα 885 δολάρια ανά ουγγιά.

Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε απώλειες της τάξης των 63,10 δολαρίων ή 3,2% στα 1.883,50 δολάρια ανά ουγγιά και τέλος ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 7,9 σεντς ή 2,1% στα 3,702 δολάρια ανά λίβρα.

Πηγή: capital.gr

Copyright © 2024 by ΠΟΒΑΚΩ! All Rights Reserved. Powered by

Επικοινωνήστε

Συμπληρώστε την φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?